EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin taçı sıra, yangın bapları ekseri özel istila ve kapı menteşeleri kadar özge yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Kanatlar zarfında muvafık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin koltuk plakaları mevcuttur.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında emanet ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne hakikat panik bar kolu bulunmasıdır.

Gestaltların bir parçbeyı şeklinde başüstüneğundan muhik şekilde monte edilmeli ve bozuk şekillerde olmamalıdır.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan tetkikat, yangın serlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla örgüların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylece yapılardan çıkış imkânsız evet. En esen alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Özellikle alıngan ve kalburüstü materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında hiçbir taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul en azca 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Sertifikasız yangın bapları da reva maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir almaşık sunar.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen methallere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında dirlik kurtarıcı olabilseler bile sirkat girişimleri yürekin ciddi olabilirler.

Dairesel yangın merdivenleri ekseri çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden kuruluşlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda emniyetliği hazırlamak midein lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasavvur hassaten elementlere karşı saye sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this page